Contact: 004 0744 313 443magazin@winedoctor.ro

WINE DOCTOR SRL

Finețea gustului puternic

Cosul de cumparaturi 0 items - 0.00 lei 0

Partenerii şi furnizorii noştri

De-a lungul timpului, firma Wine Doctor SRL a reuşit să stabiliească relaţii de colaborare durabile, cu 15 furnizori de vin liniştit şi spumant, din ţări ca: Franţa, Italia, Spania, România şi Africa de Sud.

În Franţa furnizorii sunt distribuiţi în diverse regiuni viticole, după cum urmează:

 • 1 în Valea Loarei – Chateau de Fontenay
 • 2 în regiunea Languedoc – Occitanie – Domaine de Belle Mare, Rose de Bessan
 • 1 în subregiunea Limoux – Chateau de Rives Blanques, care produce vestita Blanquette de Limoux, considerată primul spumant fabricat în lume (prin metoda ancestrală)
 • 3 în regiunea Champagne: Champagne Boulard Baquaire, Champagne Desautels Cuiret şi Champagne Forget – Brimont. Ultimii 2 producători fabrică exclusiv şampanii Premier Cru si Grand Cru numai din mustul ravac, mustul de presă vânzându-l caselor mari producătoare de şampanie.

Din Italia vin 5 furnizori de vinuri dintre care amintim:

 • ROCCA & Figli este un mare producător care se află la a 5-a generaţie ce se ocupă exclusiv cu producţia şi comercializarea vinurilor şi care deţine crame în regiunile: Salento, Piemonte, Veneto, etc.
 • Prosecco Bedin care fabrică Prosecco DOC Treviso şi DOCG Asolo, premiate la numeroase concursuri internaţionale.
 • Fattoria Cassa di Terra situată în regiunea Bolgheri
 • Fatoria Le Crocine
 • Fatoria Villa Penna

De puţin timp firma a realizat un import de vinuri de la o firmă producătoare din Spania, Bodega Igancio Marin şi de la o firmă producătoare de vin din Africa de Sud care care are ca denumire de marcă, Sarah Creek.

În trecut firma a importat vinuri de la un mic producător de vinuri din Germania şi de asemenea comercializează vinuri româneşti de la mici producători, cum ar fi: Fort Silvan, Domeniile Anastasia, Conacul din Ceptura – Crama Vinalia.

Ca şi metode de vinificaţie furnizorii noştri aplică, în general metode tradiţionale, dar desfăşurate cu ajutorul utilajelor moderne: tancuri de inox cu manta de racire pentru vinificarea primară, tancuri de inox cu protecţie de dioxid de carbon pentru menţinerea aromelor în vinurile aromate, până la îmbuteliere. Culesul strugurilor se realizează în mare parte manual şi numai strugurii de foarte bună calitate sunt transformaţi în vin. În general, producătorii care deţin denumire de origine protejată (AOP sau DOCG) trebuie să respecte anumite reguli impuse şi dacă vinificatorul consideră într-un an, că aceşti struguri nu sunt demni de eticheta cramei (sunt mucegăiţi, sunt supracopţi, au umiditate prea mare, etc), trimit strugurii la un combinatul de vinificaţie care realizează vinificarea lor la gramadă.

Criteriile prin care sunt aleşi furnizorii de vinuri Wine Doctor SRL sunt în mare aceleaşi şi anume:

 • metode cât mai tradiţionale de vinificare,
 • utilizarea cât mai puţină sau deloc a adjuvanţilor tehnologici,
 • obţinerea vinurilor cât mai natural posibil.

Leave a comment